Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
چهارمين روز از اجراهاي صحنه‌اي دوازدهمين جشنواره ملي موسيقي جوان به موسيقي کردي، بختياري، قشقايي، بوشهري و ترکمن اختصاص داشت و شرکت کنندگان راه يافته به بخش نهايي هر يک از اين نقاط در مقابل هيات داوراني متشکل از بهمن حاج اميني، يوسف ديبايي، مجيد تکه و حميدرضا اردلان در سه رده سني به رقابت پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از ساعت 9 الي 13 صداي ساز هاي دوزله، نرمه ناي، ضرب در کنار آواز اين نقطه از کشور مان شنيده شد. شرکت کنندگان راه يافته به بخش نهايي رقابت هاي اين جشنواره يک به يک روي صحنه آمدند و به اجرا پرداختد.
اين قسمت از برنامه با ساز دوزله شروع شد. گروه سني ج با دو شرکت کننده، گروه سني ب و الف با يک شرکت کننده رقابت کردند. فرهاد سليماني و نيما شفيعي عضو گروه سني ج، علي کمالي عضو گروه سني ب و پارسا احمد زاده عضو گروه سني الف دوزله نوازي بود.
آروين دباغي و پارسا احمد زاده در گروه سني الف ، مژگان سيدي بوکاني، کريم صالحي، اسماعيل محمودي و کيومرث محمودي در گروه سني ج ديگر شرکت کنندگان در بخش ساز نرمه ناي بودند. براي اين ساز رده سني ب شرکت کننده اي نداشت.
نوازندگان ضربي راه يافته به بخش نهايي نرمه ناي نوازان و دوزله نوازان را در حين اجراي شان همراهي کردند. پارسا احمد زاده، مژده سيدي بوکان، کيانوش شهسواري و آلان فاروقي در رده سني الف و اميد دباغي و محراب قيطاسي در رده سني ج نوازندگان ساز هاي ضربي بودند.
داوران از هر کدام از نوازندگان پيش از شروع به نواختن، در خصوص اين که چه مقامي را مي خواهند اجرا کنند، سوالاتي پرسيدند. در ادامه نيز از آن ها خواستند همراه با اجراي شان بخوانند.
در بخش نخست حميدرضا اردلان به عنوان عضو هيات داوران و مشاور دبير جشنواره در بخش موسيقي نواحي و سيد محمدمجتبي حسيني معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تماشاي بخشي از اجرا هاي اين روز از موسيقي نواحي نشستند.
در بازه زماني دوم ساز هاي سرنا، دهل و آواز به صدا در آمدند و نوازندگان به نوبت در سه رده سني روي صحنه حاضر شدند. پارسا احمد زاده در رده سني الف، محراب قيطاسي در رده سني ب، نيما شفيعي و عبدالباسط مرادي در رده سني ج بودند.
براي ساز دهل از گروه سني الف آلان فاروقي، از گروه سني ب اميد دباغي و محراب قيطاسي و از گروه سني ج سامان شريفي روي صحنه آمدند. فواد استاد قادري برده زرد و جبرئيل تخت فيروزه به ترتيب از رده سني الف و ج آواز خواندند. در بخش آواز کردي شرکت کننده اي از گروه سني ب حضور نداشت.
در ادامه نوبت به ني چهار محال و بختياري با نوازندگي عقيل حيدري، ني قشقايي با نوازندگي محمدرضا چريکي و ني انبان بوشهر با نوازندگي مهدي حيدري منفرد رسيد. داوران به هر يک گوش سپردند و نکاتي که به نظر شان مي آمد را مطرح کردند.
آخرين بازه زماني به موسيقي ترکمن مي رسيد. نوازندگاني که در بخش ترکمن موسيقي نواحي شرکت داشتند، دوتار و کمانچه نواختند. هفت نفر براي دوتار نوازي به مرحله نهايي رقابت ها راه يافته بودند که اسامي آن ها به ترتيب گروه سني شان چنين بود، ايمان عطا از گروه سني الف، ايوب کم از گروه سني ب، حامد پدري، سولماز تکه، ميثم شاعري، گل محمد کم و محمد گلدي گلدي نژاد از گروه سني ج.
داوران پس از اين که هنر نوازندگي شرکت کنندگان را ديدند، از تعدادي از آن ها سوالاتي در خصوص موسيقي خطه شان پرسيدند.
موسيقي ترکمن که با ساز دوتار طنين انداز شده بود با کمانچه ادامه پيدا کرد. در بخش کمانچه نوازي اين روز دو نفر از گروه سني ب و يک نفر از گروه سني الف حضور داشتند. در اين قسمت نوازنده اي از گروه سني الف به مرحله نهايي راه نيافته بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سامان علی پور خواننده و آهنگساز موسیقی کشورمان جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

علی پور که برگزاری کنسرت‌های بسیاری در نقاط مختلف کشور را در کارنامه دارد، پس از مدتی دوری از صحنه، با همراهی گروه آوای پارسیان و با اجرای قطعاتی از موسیقی مناطق زاگرس نشین به صحنه باز می‌گردد. برگزاری این کنسرت با بیست سالگیِ تاسیس گروه آوای پارسیان همراه شده است.

در کنسرت پیش رو «دی بلال»، ساز و آواز با تکنوازی قیچک، «مریم»، ساز و آواز با همراهی تار و نی و آهنگ «عاموزا» در دستگاه شور اجرا می‌شوند.
همچنین قطعه‌ی «شیرین شیرین» در دستگاه همایون نواخته و خوانده می‌شود.

بخش دیگری از این کنسرت در آواز اصفهان اجرا می‌شود که قطعات این بخش عبارتند از؛ «بوی دینم»، «نازارم»، ساز و آواز با تکنوازی قانون و آهنگ «کژال.»
در این کنسرت قطعات «سه پا»، «دوپا» و ساز و آواز با تکنوازی کمانچه در دستگاه ماهور نواخته و خوانده می‌شود.

همنوازان گروه آوای پارسیان را مسعود سرلک – نی، بهرام آذرشب – تار، جمشاد خاکپور – ویولا، شیما شاه حسینی – دف، افشین هنرور – تنبک، علی رضوی – گیتار، سارا کریمی – قانون، مهدی سلیمی – گیتارباس، محمدجمشید پویا – کمانچه، لیدا ارغوانی فرد - قیچک باس، مروارید حسینی – سنتور، امیرحسین بلوری – سرنا، شقایق نجاتی – ویلنسل و فاطمه جاهدی – تنبک؛ تشکیل می‌دهند.

این کنسرت به تهیه کنندگی موسسه فروغ فلق برگزار می‌شود.

کنسرت سامان علی پور و گروه آوای پارسیان جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه در تالار وحدت برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به موسیقی مناطق زاگرس نشین می‌توانند بلیت‌های این کنسرت را از طریق سایت ایران کنسرت تهیه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی  زاگرس در تالار وحدت
  • سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد
  • بازدید دکتر طهرانچی از ششمین جشنواره فرهیختگان جوان
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • چهارمین حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه رژیم صهیونیستی