Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@07:08:43 GMT

بخش موسیقی کلاسیک جشنواره ملی موسیقی جوان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۲۲۶۶

به گزارش ایلنا، تالار رودکی در این روز از نوازندگان سازهای ویولن و ویولا در سه رده سنی الف، ب و ج میزبانی کرد و نفرات راه یافته به مرحله نهایی مقابل هیأت داورانی متشکل از ستاره بهشتی، سیاوش ظهیرالدینی، ایمان فخر، مرجان قنبری مهر، پیام گرایلی و ابراهیم لطفی قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

بر اساس این گزارش، جشنواره در بخش نخست کار خود را با نوازندگان ویولن رده های سنی الف و ب آغاز کرد و در ابتدا محمدرضا بهرامی از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شد و قطعات خود را اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از او، فراز مجدیان فر، دنیا مرادی، نامی نظر، هدیه حبیبی‌مقدم، امیر‌علی حاجی فتحعلی، فهیمه ریحانی‌گلنگشی، سیدحسن ملکی‌ضیابری و آرمان نیک‌پور طهرانی از این رده سنی به روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند.

پس از استراحتی کوتاه، نوبت به رده سنی ب رسید. آناهیتا خانزاده، آریان امیری‌فر، سیده پرستو حیدری‌نژاد، فرناز دارویی و سارا نادری نفراتی بودند که از این رده سنی به نوبت مقابل هیأت داوران قرار گرفتند و به ویولن‌نوازی پرداختند.

بخش دوم روز بیست و سوم جشنواره، به نوازندگان ویولن رده سنی ج اختصاص داشت و در ابتدا علیرضا خلج‌اسمعیلی به روی صحنه قرار گرفت و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او، حمیدرضا ساعتچی، مهدی قدیمی، بهار فلسفی، شکیبا خسروی و صدف حقی نفراتی بودند که از این رده سنی به نوبت به روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند.

 بخش سوم و پایانی روز بیست و سوم جشنواره، به نوازندگان ساز ویولا اختصاص داشت و در ابتدا حمیدرضا جمشیدبیگ از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شد و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او ایلیا علیزاده نیز از این رده سنی، پرهام گنبری‌میلانی از رده سنی ب و صدف حسینی نقیبی، پگاه موسی زاده فاضلی و روزبه حجت پناه از رده سنی ج به نوبت مقابل هیات داوران قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

محمد اله‌یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در روز نخست بخش موسیقی کلاسیک سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به تماشای اجراهای این بخش نشست.

ارغوان گیوقصاب از تهران تنها غایب روز بیست و سوم جشنواره موسیقی جوان بود.

شرکت کنندگان بیشتر تلاش کنند

مرجان قنبری‌مهر درباره ارزیابی خود از اجراها گفت: در جشنواره امسال شرکت‌کننده‌های بیشتری نسبت به سال‌های گذشته حضور داشتند و کیفیت بالایی نیز نسبت به سالیان گذشته از نوازنده‌ها شاهد بودیم.

او ادامه داد: زمانی که ما در سال‌های متوالی آثار باخ را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و این قطعات برای ویولن و ویولا نسبتاً سخت هستند، مشاهده می‌کنیم که بچه‌ها شناخت بیشتری نسبت به سال‌های اولی که این جشنواره برگزار شد داشتند.

قنبری‌مهر اضافه کرد: در مورد نقاط ضعف اجراها هم باید بگویم که ما در این مرحله از جشنواره متوجه شدیم که هنوز نواختن این قطعات برای شرکت‌کننده‌ها سخت است و هنوز به‌جایی نرسیدن که بتوانند با تسلط کامل این قطعات را اجرا کنند و مطمئن هستم که اگر بیشتر تلاش کنند حتماً می‌توانند این قطعات را به‌خوبی اجرا کنند.

افزایش شرکت‌کنندگان در این ساز داشتیم

سیاوش ظهیرالدینی درباره نظر خود از اجراهای این ساز گفت: خوشبختانه امسال شاهد اجراهای خوب و امیدوارکننده بودیم و شاهد حضور نوازندگانی با سطح بهتر بودیم، همچنین باوجود سختی که در بخش رپرتوار شاهد بودیم اما بازهم با این‌ وجود افزایش شرکت‌کنندگان را در این ساز داشتیم.

او ادامه داد: از طرفی دیگر وجود دکتر هومان اسعدی به ‌عنوان دبیر جشنواره و انتخاب او از بین اساتید صاحب‌نام این رشته بر اعتبار این جشنواره اضافه کرده است، جشنواره جوان با وجود اساتید خوب توانسته سطح بالایی را در موسیقی به دست آورد. گرچه هرساله رپرتوار تغییر می‌کند و امسال هم شاهد سخت‌تر شدن آن بودیم، اما بازهم این مسئله باعث کاهش شرکت‌کنندگان نشده و آن‌ها برای هرچه بهتر شدن خود حتی با وجود برنامه سخت حضور پررنگ داشته‌اند.

ظهیرالدینی اضافه کرد: به‌عنوان‌مثال رپرتواری که سال گذشته برای رده ج انتخاب شده بود امسال در اختیار رده سنی ب قرار گرفت و این نشان‌دهنده سختی کار و برنامه‌ریزی درست یک جشنواره مدون است. در کل خوشحالم که امسال هم در این جشنواره حضور دارم.

ساز ویولا نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است

پیام گرایلی عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش سازهای ویولن و ویولا نیز در مورد اجراهای امروز گفت: بنده اولین دوره‌ای است که به عنوان داور در این جشنواره حضور دارم، البته سال‌های گذشته به عنوان معلم تعدادی از شرکت‌کنندگان بودم. اجراهای امروز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بود و رپراتواری که سال‌های گذشته برای رده‌های سنی بالاتر در نظر می‌گرفتیم، در حال حاضر در سنین پایین‌تر نیز استفاده می‌شود. این موضوع نشان دهنده این است که سیستم‌های آموزشی بسیار خوب پیشرفت کرده‌اند و تمرکز بر روی سنین پایین‌تر روز به روز بیشتر می‌شود و این موضوع نیز خصوصاً در رده سنی الف نشانه مثبتی است.

وی ادامه داد: البته این موضوع نیز می‌تواند نگران کننده باشد به دلیل اینکه تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان از بدنشان درست استفاده نمی‌کردند و این موضوع مورد بسیار مهمی است و امیدوارم که معلمان توجه بیشتری به مبانی موسیقی، شناخت آکوستیک ساز و همچنین توجه آن‌ها به استفاده بچه‌ها از بدنشان داشته باشند. جنبه مثبت آن نیز این است که خیلی خوب است که بچه‌ها در سنین پایین‌تر به موسیقی کلاسیک توجه می‌کنند و معلمان نیز زحمات فراوانی می‌کشند که نتایج خوبی برای بچه‌ها به بار می‌آورد.

این نوازنده همچنین تصریح کرد: رده سنی ج به دلیل اینکه سنین بالاتری دارند و بیشتر کار کردند، از نظر کیفیت نهایی که بر روی استیج اجرا می‌شود، همیشه نتیجه بهتری بدست می‌آید، اما همیشه رده سنی الف برای من از اهمیت بالاتری برخوردار است و به همین دلیل از اجراهای رده سنی الف بیشتر رضایت داشتم. ساز ویولا در سیستم آموزشی ما خیلی خوب جا افتاده است و پیشرفت قابل توجهی داشته است به دلیل اینکه معلمین با سواد و زحمتکشی در این سال‌ها اضافه شدند و بدون شک این ساز نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.

پیام گرایلی در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: به عنوان کسی که خودم در آن سهیم هستم، جشنواره فوق‌العاده‌ای است و خوشحالم که چنین جشنواره‌ای در کشور برگزار می‌شود و امیدوارم که برگزاری این جشنواره تداوم داشته باشد. تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره نسبت به سال‌های گذشته بسیار بیشتر شده و امیدوارم که این روال به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند و کیفیت اجراها توسط معلمین و اساتید بهتر شود. برای تمام مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره موسیقی جوان آرزوی موفقیت می‌کنم و خوشحالم که امسال همکاری نزدیک‌تری با آن‌ها داشتم.

آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، روز سه شنبه پنجم شهریورماه از ساعت 18 در تالار وحدت برگزار می شود.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: موسیقی وزارت ارشاد تالار رودکی بنیاد رودکی تالار وحدت مرکز هنرهای نمایشی موسیقی کلاسیک مدیر کل دفتر موسیقی جشنواره ملی موسیقی جوان سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۲۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • جشنواره فرهیختگان جوان با رقابت بیش از 2 هزار دانش آموز آغاز به کار کرد
  • ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان آغاز به کار کرد
  • جشنواره فرهیختگان جوان با رقابت بیش از ۲ هزار دانش‌آموز آغاز شد
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • جشنواره فرهیختگان جوان فردا آغاز می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور